Voor alles een eerste keer

Eerste keren op onze boerderij...

 

Een eerste keer bloggen op onze nieuwe website, een beetje spannend.. Maar is dat niet bij alles? 

 

Eerste keer melken

 

Wij groeiden op tussen de koeien, kalfjes, tussen hooi en stro... Wij waren niet anders gewoon dan tussen de koeien te staan. Toen we groot genoeg waren, mochten we met een emmer onder onze voeten, proberen te melken. Ik herinner me die eerste keer nog goed. Eerst mocht ik helpen de koeien naar binnen te leiden, maar op een dag was ik er klaar voor: melken! Een koe voelt natuurlijk perfect aan hoe jij je voelt, dus ben je zenuwachtig dan zal zij staan trippelen. Ik probeerde m'n zenuwen onder controle te krijgen en na de eerste keer volgde al snel een tweede en een derde. Die zomerdag kon niet mooier eindigen!

Eerste keer kalven

Als de dag van gisteren, ik herinner me het nog zo goed! Zes jaar was ik, en samen met mijn zus ging ik op Pasen de koeien melken. Zo konden ons ma en pa eens uitslapen. Als snel moesten we stoppen met melken, er was een koe aan het kalven! Oh jee, moeten we nu echt een kalf op de wereld zetten zonder ons ma en pa? Ik probeerde alles in goede banen te leiden, maar dat was niet eenvoudig met een zus die stond te wenen. Die zag het namelijk helemaal niet zitten en wilde niet helpen. Ik denk dat we even hard tegen elkaar brulden dan de koe tijdens haar weeën. Maar daar was ie dan: ons eerste kalfje. Helemaal zelf op de wereld geholpen. Een Pasen om nooit te vergeten. 

Eerste keer tractor rijden

Voor het eerst met de tractor rijden, nog zoiets... Ik zal m'n eerste rit nooit vergeten. Pa had alles goed uitgelegd, ik moest gewoon vooruit de stal uit rijden. Niet meer of niet minder. Klinkt gemakkelijk, toch? Ik start de tractor en rijd recht vooruit naar buiten. Maar recht vooruit was ook de beek. En daar belandde ik dan ook al snel. Gelukkig wist ik wél hoe de tractor in achteruit moest. Dus in achteruit weer naar binnen, daarna weer volle gas vooruit. En weer die beek in! Ik wist gewoon niet hoe ik moest remmen. Een geweldige eerste keer...

Eerste keer werkongeval

Ik vergeet het nooit. Ik was een jaar of twaalf en al de hele dag tractor aan het rijden. Vooruit, achteruit, en weer naar ginder... Na het middageten weer op de trekker om verder te werken. Wat ik niet gezien had, was dat één van onze werkneemsters haar auto achter de tractor had gezet. Oops, voor het eerst reed ik een auto in elkaar. Een minder leuke eerste keer, maar achteraf konden we er gelukkig om lachen. 

Eerste keer ijs maken

Twee jaar geleden dan.. Ik ging voor het eerst ijs maken. De handleiding stevig in m'n linkerhand, machines in gang, ingrediënten er in en draaien maar... Dat ging goed! Van de eerste keer gelukt, ik blij. De keren nadien lukte het ook dus ik dacht na een paar lekkere keren ijs: dit kan ik ook zonder handleiding. Het volgende mengsel vergat ik een stap in het productieproces.. Mislukt! 

Eerste keer rondleiden

Oh nee, dat zag ik niet zitten. Maar de eerste school die belde was het al prijs. De juf wilde per se een rondleiding. Samen besloten we dat ik mee zou gaan, maar zij het woord deed. Dus ik gerust: geen stress, gewoon op de achterste rij en klaar. Al snel belde de volgende school. Ondertussen was ik al wat wijzer en wist ik: "ik weet veel meer dan zij!". Waarom doe ik het dan niet zelf? De zenuwen gierden door m'n lijf, een grote klas uit het tweede studiejaar. Achteraf gezien niet nodig want alles verliep vlot en de volgende boeking lag alweer vast. 

Eerste keer bloggen

En zo is er dus voor alles een eerste keer! En dus starten we vandaag met deze blog! Vanaf nu gaan we elke maand bloggen om jullie zo een inkijk te geven in het dagelijkse reilen en zeilen van de cremerie, de ijswagentjes en het leven op de boerderij. Om nog meer mensen in contact te kunnen brengen met onze boerderij en zo onze dromen proberen na te streven...

 

Mieke & team

Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Patsy (zaterdag, 10 februari 2018 15:07)

  Zó leuk om te lezen!!!�

 • #2

  Linda & Eric (zaterdag, 10 februari 2018 15:40)

  Heel tof om te lezen . � zitten al op het volgende te wachten xx

 • #3

  Dirk en gerda (zaterdag, 10 februari 2018 16:19)

  Succes en kijk al uit naar het volgende verhaal

 • #4

  Caroline (zaterdag, 10 februari 2018 20:14)

  Herkenbaar die eerste keren�. Mooi Mieke!

 • #5

  Greet en Vital (zaterdag, 10 februari 2018 20:39)

  Wat os het spannend ,al die eerste keren ,leuk om te lezen !!

 • #6

  Opa (zaterdag, 10 februari 2018 20:56)

  Geweldig initiatief, wanneer eerste keer tweeling in de stallen?

 • #7

  Lies Tielemans (zondag, 11 februari 2018 10:01)

  Proficiat Mieke. Mooie blog. Succes ermee. Ik volg�

 • #8

  Willy (zondag, 11 februari 2018 10:16)

  Geweldig initiatief Mieke, boerenijsje 2.0

 • #9

  Tine Devliegher (zondag, 11 februari 2018 11:43)

  Hey Mieke! Zo te lezen voel jij je als een vis in het water ;) leuke blog! Nog heel veel succes en plezier! ☀️

 • #10

  Haneveir liliane (zondag, 11 februari 2018 12:11)

  Altijd fijn om bij jullie een ijsje of pannenkoek te eten. ����

 • #11

  Hugo Van Hombeeck (zondag, 11 februari 2018 16:27)

  Elk bezoek aan de cremerie is een prettige en smakelijke ervaring al 10 jaar lang.

 • #12

  Seraphine (maandag, 12 februari 2018 18:27)

  Zo geweldig!

 • #13

  Eric en Hanny mollen (maandag, 02 april 2018 16:10)

  Leuk geschreven Mieke!

  En vandaag weer een heerlijk ijsje met appelcrumble gegeten bij je samen met Anita en Frans!
  Tot de volgende keer!

  Groetjes uit Hapert

 • #14

  Micheline Blereau (donderdag, 04 augustus 2022 18:21)

  Goede avond hoe komt het dat het ijskarretje van jullie niet meer in de p verbernelaan en r v ostayenlaan komt ,nu komt ijbeertje hier en die bind ik niet netjes en lekker
  Grjes micheline

Het Boerenijsje

St. Lenaartseweg 190

2990 Loenhout

Tel: 03 313 81 61

info@boerenijsje.be