En nu wat rust graag!

Wat een knaller van een zomer!

De zomer zit er op, toch blijft de zon goed haar best doen om er een mooie herfst van te maken. Het was voor ons dan ook een zomer die de geschiedenisboeken zal ingaan: als een (soms te) hete en drukke zomer!

De eerste zomerkriebels ...

Het voorjaar startte al met mooie zonnige weekends, waardoor de ‘uitstap-kriebels’ bij de mensen wakker werden en ze het de moeite waard vonden om naar onze boerderij te komen.
We wilden de mensen meer betrekken met het leven op onze boerderij, want er kwamen ook meer vragen over de werking.  Zo groeide het idee om onze boerderij wat aan te kleden. We staken de koppen bij elkaar met ons grafisch vormgeefster, Inge Heylen van Effenaf Graaf, en het resultaat is sinds augustus te bewonderen. Het geeft onze boerderij nog meer kleur!  

 

 

Met de zon boven onze boerderij vind ik ze nog mooier. Alhoewel mijn droom was om écht een grote boerderij te hebben ben ik toch fier op wat hier vandaag allemaal is. En dromen mag, dus ja hoor, ik droom toch nog een beetje van een grote stal die aan alle nieuwe eisen voldoet om onze koeien een nog beter leven te geven hier op de boerderij.

Topdagen in cijfers

We hebben nu drie kwart van het jaar er op zitten. 55.000 mensen die we normaal gezien op het einde van het jaar op de teller hebben staan, zijn nu al de revue gepasseerd. Er waren dan ook weekends bij, dat we 25 bakken van 15 liter vanille leeg schepten, 3 kartonnen bananen (+/- 180 stuks!), 150 appels, 70 peren en zo’n 250 kg aardbeien klein sneden, allemaal om de mensen hier te laten genieten van al dat lekkers. Zoals jullie wel weten tappen wij geen alcohol. Iets waar wij best fier op zijn, want onze klanten komen écht voor onze kernproducten naar hier! Maar in de zomer bieden we wel een Sangria aan, en deze wordt bij mooie temperaturen ook zeker gesmaakt, en dan is 20 liter per dag geen aardigheid.

 

 

Voor onze ijskarren loopt het seizoen ook ten einde. Onze 3 vaste ijsventers hebben weer heel wat kilometers op te teller gezet. 3 IJsventers, maar wel 5 ijskarren. Aangezien goede ijsventers moeilijk te vinden zijn, gingen er dan soms ook flexi-jobbers en studenten met de 4e en 5e ijskar op pad. Als ze maar bollen!
En als dan onze foodtruck ook nog een feestje had, draaiden we echt op volle toeren. Ja, dat geeft me wel een kick! Dan loop ik die dag wel eens over het terras, ga eens draaien in de loods met een big smile en denk bij mijzelf: goed bezig, Mieke! Alles loopt zoals het moet, een sterk en geweldig team dat goed samenwerkt, gelukkige klanten op onze terras: wat is het mooi!

Kei hard werken wordt beloond!

Ondanks de zon toch nog schijnt, zit de echte zomer er nu wel op. De rust keert stilaan terug op de boerderij.
En daar ben ik nu ook blij voor. Want ik ben moe …

 

Mijn werkzaamheden startten in de zomerperiode om 5:00 uur, met het melken en verzorgen van de koeien en kalveren.  Aansluitend starten we met ijsmaken. We moeten gedaan hebben met ijsdraaien om 12:00 uur. Want dan moeten we plaats maken voor het kunnen opstarten van de cremerie. Tegen wanneer de cremerie helemaal gepoetst is en de ijsventers binnen zijn en ook klaar zijn met poetsen is het al snel 00:00 wanneer ik in bed lig. En dit 7 op 7.

 

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat loopt hier volk over de vloer. Wat dus ook wil zeggen dat ik heel de dag vriendelijk ‘moet’ zijn. Maar ik heb af en toe ook wel eens een slechte dag, maar dan sleur ik er mij door en hoop dat de mensen dat niet al te hard merken. Af en toe kan ik wel eens op de zetel gaan liggen, maar het duurt niet lang wanneer ze ‘Miekeeeeee? Ben jij binnen?!’ roepen. Als je thuis bent, hebben ze je nodig.
Waar ik echt rust vind is in de sauna. Daar ben ik dan ook paar keer naartoe geweest om toch eventjes weg & alleen te zijn. Mentale en fysieke rust. En dat geeft dan weer energie voor er opnieuw een lap op te geven.

 

En nu heb ik écht een mooi vooruitzicht: want er ligt een reisje in het verschiet. Eind november ga ik 10 dagen naar de zon met en vriendin. Welverdiende rust lijkt mij! Ik verlaat niet graag de boerderij, maar je hebt dat toch eens nodig. Even herbronnen. Het gaat mij deugd doen!

 

En aangezien ik dus mijn bikinibody pas eind november moet bovenhalen, begin ik nu aan mijn goede voornemens. In de zomer is regelmatig eten er niet bij en zeker niet altijd even gezond. Een keukenprinses ben ik zeker niet, maar mijn zus zorgt voor verse soep voor de middag en een slaatje is al snel gemaakt. Mijn bikini blijft dus nog even in de kast, maar mijn badpak heb ik al terug bovengehaald om banen te gaan trekken in het zwembad.

 

Kan ik op jullie steun rekenen? 😊

 

(Nee, hier volgt geen foto van mij in badpak of bikini. Hihi)

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Marc en Marleen Vermeiren Verbeeck (dinsdag, 09 oktober 2018 20:00)

  Goed bezig Miekeeeuu , geniet nu binnenkort maar van je welverdiend verlof !!
  Groetjes, uit Bevel

  Marleen

 • #2

  Lvo (dinsdag, 09 oktober 2018 21:06)

  Al zo vele jaren ben je een rots in de branding met uw tedere hartje de kern van het boerenijsje je doet het geweldig 7 op 7 da kunnen er veel nie nadoen ik heb je zien groeien in alles wat je deed en je doet dat geweldig x LVO

 • #3

  René Van den Brande (woensdag, 10 oktober 2018 00:19)

  Chapeau !! Goed bezig, geniet van je vakantie ! Groetjes.

 • #4

  Hedwig Van Dijck (woensdag, 10 oktober 2018 02:31)

  Bedankt om heel de zomer klaar te staan voor ons. Wij wensen U een welverdiende vakantie toe �

 • #5

  Fam:Van Den Broeck, Essen (woensdag, 10 oktober 2018 06:33)

  Supergoed bezig Mieke doe zo verder je hebt zoveel lekkere ijsjes pannenkoeken en noem maar op, wij bewonderen jouw op zo’n jonge leeftijd echt top!!!! En binnenkort genieten van een welverdiende rust

 • #6

  Familie: Vanhaele- Delvau. (woensdag, 10 oktober 2018 07:22)

  Respect als ik dit allemaal lees, en ja zeker wij zijn ook bij jou op de zaak geweest. Lekker ijs gezellig terras en vriendelijke bediening. Komen zeker terug met de familie en zeker met de kleindochter die vond het reuze fijn.
  Groetjes en tot binnenkort.

 • #7

  Suzy van Aardbeihofke (woensdag, 10 oktober 2018 08:55)

  Mieke,geniet van je verlof en we zien mekaar terug volgend seizoen
  PS goe gedaan en dromen mag zeker...wie weet ����������

 • #8

  Michelle zigllet and michila ziegla (dinsdag, 23 mei 2023 21:24)

  WE WACHTEN ALL 5 UUR OP DE IJSKAR .MAAR KOMT NI!! ENORM BOOS

Het Boerenijsje

St. Lenaartseweg 190

2990 Loenhout

Tel: 03 313 81 61

info@boerenijsje.be