Een vers jaar!

Een nieuw jaar. De tellers worden weer op nul gezet.

 

Achterom kijken is stil staan. Toch vliegen we nog eens over 2018. Want jongens: wat een jaar!

 

Flashback

Januari

De opportuniteit bood zich aan om een foodtruck over te nemen. En ja, het jaar begon goed, want ons bod werd aanvaard! Samen met de vorige eigenaars gingen we nog paar feestjes bakken om de kneepjes van het vak te leren. Dan waren vanaf maart de feestjes écht van ons.
We hebben vanaf dan 34 feestelijkheden verzorgd met onze foodtruck. Goed voor zo’n 3.000 smulpapen!

Februari

Een vaste waarde in de krokusvakantie: onze pannenkoekendagen! De traditie om met vastenavond pannenkoeken en wafels te eten laten we niet verloren gaan. Zo zijn er op 2 dagen tijd 1.500 eters over de vloer geweest. Samen aten ze 6.000 pannenkoeken en 1.700 wafels. Afgewerkt met 27 liter siroop of 40 kg bruine suiker.

Maart

Waar de winter stopte en de zomer begon. 17 maart lag er nog een laagje sneeuw en zat iedereen nog lekker warm te cocoonen. Een weekend later was het 10° C met een blauwe hemel en een stralende zon. Wij twijfelden niet en haalden ons terras van stal. Iedereen kwam terug buiten en genoot van de vitamine D die de zon ons bezorgde.

April

Naar aanleiding van ons 25 jaar bestaan organiseerde we ons Boerenontbijt. Een kleine familie mocht test-draaien en het was een schot in de roos. De volgende 4 ontbijten waren meteen volzet. Onze koeien hebben in totaal met 200 mensen samen ontbeten. Zij vonden het reuze gezellig!

Mei

Een feestmaand: communie- of lentefeesten in overvloed. Een mooi familiemoment waarop lekker eten niet mag ontbreken. 1.275 mensen aten van onze ijslammen, goed voor zo’n 50 exemplaren. Onze reservaties met de ijskarren hebben we niet bijgehouden, maar dat het een gepuzzel was om ze overal op tijd te krijgen weet ik nog wel!

Juni

De laatste weken voor de schoolvakantie zijn nog goed voor de toetsen & examens en om alles op te ruimen. Verschillende schooldirecties sloten dit zwaar werk mooi af met een ijsje als traktatie. Onze 4 ijskarren zorgden ervoor dat zo’n 5.000 kindjes nog van een lekker bolletje ijs konden likken voordat zij de schoolpoort achter zich dichttrokken.

Juli

12 juli was de opening van onze Maïszoektocht. Spannend, want hier hadden we totaal geen ervaring mee! Omdat we ons 25-jarig bestaan nog eens in de kijker wilde zetten, koppelde we dit event aan een goed doel nl. Kom op tegen Kanker. Wij hoopten uiteraard op een mooie opbrengst.

Augustus

Geen ‘speciallekes’. Alles loopt. Alles draait. … En alles en iedereen zweette! 😊 Zo’n tropische temperaturen. De waterijsjes haalde het nieuws, want de voorraad geraakte op! Al chance stopten onze koeien niet met melk geven en draaiden we zelfs ’s nachts ijs om voorradig te blijven.
Overdag hadden we heel wat werkvolk nodig om jullie allen te bedienen, liefst 42 studenten en flexi-jobbers hebben wij te werk kunnen stellen deze maand.

September

Op zondag 2 september sloten we onze Maïszoektocht af. Onze eerste editie was goed voor 1.377 bezoekers. Hierdoor konden wij het mooie bedrag van 5.256 euro aan Kom op tegen Kanker schenken. We hoorden veel positieve reacties, wat ons meteen in actie zette voor een volgende editie.

 

September is ook de maand van de Bloemencorso. Iedere 2e zondag van de maand rijden de praalwagens door het dorp van Loenhout. Wij ontbreken uiteraard niet en onze 5 ijskarren staan verspreid over heel het parcours. In de stoet zelf deelden onze clowns 2.000 ijsjes uit aan de kleine kindjes.

Oktober

De zomer heeft lang aangehouden. Iedereen heeft er van genoten, maar stilletjes aan kwam de herfst piepen. De seizoensswitch brengt toch wat werk met zich mee: ons jongvee moet terug op stal gezet worden, de ijskarren krijgen een grondige poetsbeurt en mogen op groot onderhoud bij de garage, ons terras mag terug opgestapeld worden in de loods en de cremerie kan ook wel een grote kuis gebruiken na zo’n seizoen.

November

We krijgen er niet genoeg van van onze Pannenkoekendagen. Echt kicken om zoveel mensen op een snel tempo te kunnen bedienen van onze lekkere pannenkoeken en wafels. 1 november was dan ook aan absoluut record: 776 snoepers op één dag!  Ons team bestaat op zo’n dag uit 22 man. Een topteam dat dit allemaal mee verwerkt krijgt!

December

Alle hens aan dek voor de feestperiode bij uitstek. We boden een ruimer assortiment van dessertmogelijkheden aan als vorige jaren en dit viel bij 1.448 mensen in de smaak. Een cijfer van de extra kilo's op de weegschaal ga ik niet bekend maken.

 

Eind december konden we ook onze melk-meter-stand met die van vorig jaar vergelijken. We leverden in heel 2018 100.000 liter meer melk aan de melkerij dan in 2017. Straffer is, is dat de totale vergoeding van 2018 gelijk is aan die van 2017. De melkprijs van 2017 stond op € 0,3796 per liter en in 2018 op € 0,3209 per liter. Maar zoals voor iedereen worden alle kosten wel duurder. Snappen jullie dit?

Back to reality!

Want nu staan we al met onze beide voetjes in 2019. We kunnen er weer tegenaan. We zijn al zeker van onze pannenkoekendagen, dat er nog Boerenontbijten gaan volgen en er opnieuw een maïsdoolhof komt.
We brainstormen nog voor andere activiteiten. Ideeën binnen onze sector zijn altijd welkom!

Nieuwjaarswensen

En wat kunnen we jullie wensen voor dit nieuwe jaar?! Sowieso alleen maar goeds!

 

Ik maak ineens gebruik van de gelegenheid om mooie woorden van een ontvangen kerstkaart over te nemen.

Een versje wat wel bij mij past en raakt:

 

               Vandaag is de dag. Hij komt maar één keer.
               Morgen dan is het vandaag al niet meer.
               Niet zeuren, geniet van het leven, het màg.
               Maar doe het vandaag, want vandaag is de dag.

 

Heel onze familie wenst iedereen een mooi, zonnig en gezond 2019!

Het Boerenijsje

St. Lenaartseweg 190

2990 Loenhout

Tel: 03 313 81 61

info@boerenijsje.be