Speciaal voor ons jubileum: boerenontbijt & maïsdoolhof

25 jaar vieren in stijl

 

Ons jubileum onopgemerkt voorbij laten gaan? Dat wilden wij natuurlijk niet! Ons ma en pa legden 25 jaar geleden de eerste stenen en dat wilden wij uiteraard op gepaste wijze vieren want ondertussen groeiden we uit tot een heuse farm. Plots staan er dan 25 jaar op de teller en dan wil je uitpakken met leuke activiteiten op de boerderij. 

 

Hoe kunnen we hier een groot feest van maken?

Maar hoe vier je nu zo'n jubileum?  Talloze gedachten tolden door ons hoofd tot we hét gevonden hadden, ons Boerenontbijt. Ik liet het idee uitwerken door Kobi, onze eventmanager.  Zij maakte het zoals ik het in mijn hoofd had en zoals ik er 's nachts stiekem van droomde...

 

Eten tussen de koeien, een lange tafel vol mensen met een grommende maag, wij zagen het zo voor ons! Ik legde mijn idee voor bij vrienden, en meteen wekte ik interesse bij een groot deel van hen. Zij werden onze eerste koeienklanten. Door hun enthousiasme besliste we het boerenontbijt open te stellen voor het grote publiek.

 

Overweldigd en dankbaar voor het grote succes

Na een testronde voor vrienden en hun familie, waren we er helemaal klaar voor. 's Avonds om acht uur ging het evenement online en diezelfde avond waren we uitverkocht: 40 mensen wilden bij ons aan tafel komen schuiven. Wauw! Wie had dit kunnen denken... Door het grote succes volgde de avond nadien een nieuwe datum, ook die werd een schot in de roos. De tafel werd langer en er konden nu 55 hongerigen bij onze koeien aan tafel schuiven.

 

Uit de enquête, die we afname na onze eerste 2 edities, bleek dat we hier mee verder moesten gaan. Na overleg met Kobi planden we ons 3de boerenontbijt in. En dit was oppnieuw binnen de 24 uur uitverkocht. Met open mond stonden wij te kijken, en op ons laatste ontbijt mogen wij 70 koeienliefhebbers ontvangen, ongelooflijk toch! Zo heeft ons 25ste jaargang alvast een gouden randje gekregen.

 

En jawel hoor, voor, de vierde editie en waarschijnlijk ook de laatste van dit jaar, komen de inschrijvingen/aanvragen ook al weer binnen. Hebt u uw plaatsje al gereserveerd op zondag 8 juli 2018?

 

Onze pa droomde van een doolhof in de maïs

Al jaren droomde onze pa van een maïsdoolhof. Zou dit kunnen? Is dat realistisch? Waarom niet! Hij nam iemand bij de hand en liet het uitwerken. Ons pa maakte het land klaar, zette maïs en liet het groeien. Daarna was het aan ons: dit idee moest tot in de puntjes worden uitgewerkt. Elk detail moet kloppen. We wilden het doolhof ook graag koppelen aan een goed doel, dus er zijn nog allerlei dingen te regelen en te plannen. 

 

Nu laten we het over aan de natuur, die moet zijn werk doen zodat onze maïs hard genoeg groeit tegen de opening op donderdag 12 juli. En zo doen wij eigenlijk net wat onze ouders voor ons gedaan hebben... In alle stilte onze wildste plannen en dromen waar maken, zodat ook dit weer in het rijtje past. 25 jaar Boerenijsje, het mocht iets hebben... Niet? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Het Boerenijsje

St. Lenaartseweg 190

2990 Loenhout

Tel: 03 313 81 61

info@boerenijsje.be